EERLIJK ETEN
UIT DE STREEK

DUURZAAM . LOKAAL . GEZOND

Maak kennis met het bestuur

Eerlijk Eten uit de Streek is een stichting die is ontstaan uit een initiatiefgroep van producenten, consumenten en enkele organisaties.
We hebben voor ogen dat duurzaam voedsel uit de streek voor iedereen beschikbaar en bereikbaar is en dat de boer een eerlijke prijs krijgt voor zijn producten.
Om dat te bereiken moeten consumenten en producenten een langdurige verbinding met elkaar aangaan. Verantwoordelijkheid, vertrouwen en transparantie zijn belangrijk om vanuit en aan te werken.
Samen zetten we stappen naar een duurzaam regionaal voedselsysteem.
Uit de initiatiefgroep is een kerngroep ontstaan. Zij hebben als uitvoerende organisatie de eerste 40-dagen Eten uit de Streek challenge georganiseerd. Daarvoor hebben ze bestuursleden gezocht en in het najaar van 2020 een stichting opgericht. Daarnaast is er een klankbordgroep gevormd.
Maak hieronder kennis met de bestuursleden.

Marlies Knol

Voorzitter

Poppe Braam

Penningmeester

Marcel Wijnen

Secretaris

Ilona Baan

Bestuurslid

Barrie van Geresteijn - lid kerngroep

Na een korte periode als lid van het bestuur van de Stichting Eerlijk Eten uit de Streek merkte Barrie van Geresteijn dat zijn kracht ligt bij het praktische aspect om van het initiatief een succes te maken. Hij is daarom lid geworden van de kerngroep.

Barrie is geboren en getogen in het buitengebied van Barneveld. Hier groeide hij op de boerderij op tussen de koeien, varkens en kalveren, waarna hij later aan de slag ging als planner en organisator.

Barrie is altijd werkzaam geweest in de agrarische sector, maar is ook actief als praktijkopleider en assessor. In deze rol heeft hij bij mogen dragen om zijn praktijkkennis te delen met MBO-studenten Grond, Groen en Infra. “Er verandert veel in onze sector, en ik denk dat belangrijk is om de verbinding tussen de boer en de burger te optimaliseren.

Deze stichting is een unieke kans om de verbinding tussen boer en burger tot stand te brengen. Op deze manier ontdekt de consument waar eerlijk en duurzaam voedsel vandaan komt en krijgt de boer waardering voor zijn producten.”

Tijdens de 40-dagen challenge heeft Barrie de witte en rode kool geleverd. In 2021 gaan ze weer groenten telen, onder de naam VALLEI streek GROENTEN. “Graag draag ik mijn steentje bij om Eerlijk Eten uit de Streek tot een succes te maken met en voor burger en boer.”

KOM JIJ ONS VERSTERKEN?

Heb jij meegedaan met de 40-dagen challenge en wil je je graag inzetten voor Eerlijk Eten uit de Streek? Dan zoeken wij jou! Aanmelden kan via info@eerlijketenuitdestreek.nl.

ONZE PRODUCENTEN