IN GESPREK MET: MARCEL WIJNEN - SECRETARIS

Marcel Wijnen zet zich graag in voor duurzaamheid in het algemeen. En duurzame voedselvoorziening is belangrijk om tot een duurzamere samenleving te komen. Door daar in je eigen omgeving mee bezig te zijn, heb je daar zelf invloed op. Hij zet zich daarom graag in voor Eerlijk Eten uit de Streek. Tijdens de eerste 40-dagen challenge heeft hij als deelnemer ervaren wat het is om te eten uit de streek, en heeft hij ontdekt dat hij wel karnemelk lust. Met zijn kinderen ging Marcel in gesprek over wat ze zagen bij het ophalen van de kratten op de boerderij. En ze deden “wie het meeste uit de streek lust”.

Voor het nieuwe jaar hoopt Wijnen dat het leveren van eten uit de streek een structureler karakter gaat krijgen. “Daarvoor moet nog wel veel gebeuren. We hebben daar wel iets meer afnemers voor nodig dan honderd, maar we hoeven er ook niet meteen duizenden te hebben. Het zal een uitdaging worden om de consument ervan te overtuigen dat het goed is om iets meer voor je voedsel te betalen, als dit betekent dat de agrarische ondernemer meer kan investeren in duurzame productie. In de retail zie je dat de supermarkten de prijs bepalen en het grootste deel van de winst pakken, waardoor je massaproductie krijgt en de boer te weinig overhoudt. Wij proberen dit, op kleine schaal, te doorbreken.”

Maak kennis met de andere bestuursleden

Marlies Knol

Voorzitter

Poppe Braam

Penningmeester

Ilona Baan

Bestuurslid

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN

ONZE PRODUCENTEN