SAMENWERKING MET MANSHOLTCAMPUS

kistje met verse groente

Op 8 september 2021 heeft het bestuur van Eerlijk Eten uit de Streek besloten om de samenwerking met de Mansholtcampus verder te verkennen.

DE MANSHOLTCAMPUS

De Mansholtcampus is een initiatief voor de ontwikkeling van een nieuwe regionale voedselstrategie in het gebied Eemvallei (Amersfoort en omgeving). De campus heeft vier pijlers: Denktank, Experimenten, Academie en Community. Eén van de experimenten binnen dit initiatief is de zogenaamde foodhub. Deze krijgt invulling onder de naam Eerlijk Eten uit de Streek.

SAMENWERKING

We verkennen de samenwerking door praktisch met elkaar aan de slag te gaan en elkaar zo beter te leren kennen. Door de levering door Eerlijk Eten uit de Streek stap voor stap uit te breiden naar de Eemvallei wordt heel Midden-Nederland in feite ons werkgebied. Op dit moment zijn we druk met de voorbereidingen voor de start van de levering in dit gebied. Er komen twee of drie afhaalpunten in Amersfoort en omgeving. Verder gaan enkele producenten uit de Eemvallei aan Eerlijk Eten uit de Streek leveren. Zo kunnen consumenten uit de Eemvallei meedoen door producten af te nemen, zich in te zetten als vrijwilliger of door ambassadeur of donateur te worden.

EERLIJK EN DUURZAAM

Basis voor de samenwerking is de gemeenschappelijke wens om een eerlijk en duurzaam regionaal voedselsysteem/voedselcultuur tot stand te brengen, waarbij de verbinding tussen boeren en consumenten essentieel is. En waarbij een substantieel deel (20%-30%) van de dagelijkse voeding uit de streek komt, de voeding steeds duurzamer geproduceerd wordt en tegen een eerlijke prijs voor boeren en consumenten aangeboden wordt.

staff
farm fiets tour

FARM FOOD FIETSTOUR EN FOOD WORKSHOP CARROUSEL

In het kader van de Dutch Food Week (11 t/m 17 oktober 2021) organiseert de Mansholtcampus diverse activiteiten, waaronder de Farm Food Fietstour en de Dutch Food Workshop Carrousel. Bezoek vooral hun website.

De Farm Food Fietstour is een fietstocht van ongeveer 35km door Eemland en vindt plaats op zaterdag 16 oktober. Lekker fietsen, kennismaken met voedselmakers in de omgeving van Amersfoort en genieten van een hapje en een drankje van lokale bodem. Aan het einde van de middag vindt er een workshop carrousel plaats over lokaal, gezond, lekker en duurzaam voedsel op de Eemlandhoeve in Bunschoten. Naast korte workshops en lezingen, wordt er ook een rondleiding gegeven en een proeverij verzorgd. Kijk voor meer informatie op de website.

ONZE PRODUCENTEN

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN