Boerderij ‘t Paradijs

boerderij t paradijs

Over de producent

Boerderij ‘t Paradijs is een boerderij met vele facetten. Zorg en welzijn van mens én dier staan centraal! Zo zijn er wekelijks veel mensen te vinden met enige beperkingen of die hindernissen ondervinden in het normale dagelijkse bestaan. Verstandelijk gehandicapten maar ook kleine kinderen, demente ouderen of volwassenen met een ingewikkelde achtergrond of geschiedenis.

De boerderij bestaat uit een veebedrijf, een tuinderij en een pluimveebedrijf met leghennen. Wij houden zo’n 80 brandrode runderen; die herken je aan de diep donkerrode of bruinrode kleur met witte aftekeningen. Brandrode runderen zijn middelgroot. Het zijn rustige, zeer sociale en vriendelijke dieren. In onze varkensstal hebben we plaats voor 80 biologische varkens.

Duurzaamheid

Onze ±40 brandrode runderen staan op het nabijgelegen landgoed Otelaar waar zij ruimte en een natuurlijke leefomgeving hebben. De runderen worden gehouden voor het biologisch vlees. Op deze manier passen de koeien beter bij het sociale karakter dat wijzelf ook hebben met onze omgeving. De varkens leven in kleine groepjes bij elkaar en hebben een binnen- en buitenruimte tot hun beschikking.

In onze tuinderij verbouwen wij zo’n 40 verschillende soorten groenten en fruit met de seizoenen mee. We doen dit op biologische wijze. Op de volle grond vindt je de meeste bekende groentes. In de koude kas wordt door de zonnestraling een klimaat gecreëerd waarmee we ook vruchtgewassen als tomaat, komkommer en aubergine kunnen produceren.

De aardbei is een product waar we op onze boerderij een speciale liefde voor hebben. De aardbeien van ’t Paradijs zijn van bijzondere, biologische kwaliteit. Dit komt doordat de aardbeien onbespoten zijn, er biologische voeding wordt gebruikt en omdat we heel lekkere rassen telen (Eleanny en Korona).

boerderij t paradijs
tuinkas van boerderij 't paradijs

Korte keten, directe levering

Al jaren zijn onze producten in onze boerderijwinkel te verkrijgen. op deze manier laten wij de mensen om ons heen al tijden profiteren van heerlijke, eerlijke, biologische en onbespoten producten van het land.

Door de samenwerking met Eerlijk eten uit de streek kunnen wij ons bereik vergroten en meer mensen laten merken hoe lekker lokaal verbouwde producten zijn in vergelijking tot producten uit Peru, Egypte of Zuid-Afrika!

Meer weten?

boerderijparadijs.nl

gigafactory tesla berlin

Sluit je aan!

  • Produceer jij lokale, biologische, onbespoten of natuurlijke producten?
  • Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan?
  • Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt?
  • Lijkt het jou leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek?

Denk met ons allen mee, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan als producent en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de stichting.

Recent Posts / View All Posts

kookstudio

Carpaccio van Chioggia bieten

| recepten | No Comments
Ingrediënten voor 2 personen: 200 g chioggia biet 2 takjes verse tijm 2 el olijfolie 1 el balsamicoazijn 1/2 el honing 50 g geitenkaas 30 g walnoten zwarte peper handvol...
kookstudio

Zomerse pasta met courgette en citroen

| recepten | No Comments

Ingrediënten voor 2 personen: 1 courgette 2 tenen knoflook 1/2 tl chilipeper vlokken 30 g pijnboompitten 100 ml kookroom 2 nestjes verse tagliatelle 1/2 citroen parmezaanse kaas olijfolie Snijd de…

groenten

Inhoud pakketten week 25

| abonnement, nieuws, nieuwsbrief | No Comments

BIO GROENTEPAKKET courgette romaanse sla spitskool aardbeien broccoli (niet in S) Deze week komt alles van De Landouw uit de Glind! Lees hier wat boer Frank te vertellen heeft over…

Pauzeren van de abonnementen in de vakantie

| abonnement, nieuws, nieuwsbrief | No Comments

pauzeer je eerlijk eten uit de streek abonnement eenvoudig in jouw account als je op vakantie gaat