Pluimveehouderij van Ginkel

scharreleieren

Over de producent

Wij zijn Marja en Sjors van Ginkel en samen met onze kinderen wonen en werken we met veel plezier op ons pluimveebedrijf in Harskamp. In 2005 hebben de ouders van Sjors het bedrijf met pluimveebedrijf met bijbehorende melkveehouderij gekocht. In 2014 hebben wij het bedrijf overgenomen. In 2018 hebben we de melkveetak afgesloten en hebben we de keus gemaakt om ons volledig te richten op pluimvee.

Duurzaamheid

Onze kippen lopen in 2 verschillende stallen. Eén stal met 37.000 leghennen is een scharrelstal. Dat wil zeggen dat daar de kippen vrij in de schuur kunnen rondscharrelen en daarnaast ook een overdekte uitloop hebben. In de scharrelstal leven onze bruine kippen. Zij hebben een Beter Leven Keurmerk 1 ster.

De andere stal is een vrije-uitloop stal met 18.000 hennen. Deze stal heeft dezelfde inrichting als een scharrelstal maar de kippen hebben daarbij een vrije uitloop naar buiten. In deze stal leven de witte hennen. De witte, vrije-uitloop eieren worden beloont met het Beter Leven Keurmerk 2 sterren!

Mocht u bij ons langsrijden, dan ziet u de kippen uit deze stal in onze weilanden rondom de boerderij rondscharrelen.

Dierwelzijn

Beide stallen zijn voorzien van alle behoeften van een kip. Zo hebben de kippen altijd toegang tot water en voer en is er in de hele stal afleidingsmateriaal opgehangen of neergelegd. Afleidingsmateriaal zoals wilgenstammen, pikstenen, luzernebalen en graan wat los gestrooid wordt. zorgen ervoor dat de kippen zich niet vervelen en andere kippen verwonden.

kippen
logo van ginkel

Korte keten, directe levering

Wij, als jonge ondernemers, ervaren regelmatig dat er zo traditioneel wordt gedacht over het hebben van een boerenbedrijf. Het houden van dieren en het leven buitenaf heeft nu eenmaal een nostalgisch, of noem het ouderwets, beeld en karakter. Precies daar ligt onze missie. Want naast de liefde voor dit leven zijn wij ook ondernemers die juist met de tijd meegaan. Dit gecombineerd brengt ons op ideeën om de mensen dichter bij de boeren te brengen en andersom hopen wij (lokaal) met onze producten naar dorp/stad te gaan.

Wij zien het als een uitdaging om alles wat onze generatie ook met zich meebrengt in te zetten, om zo op een frisse, leuke manier het boerenbedrijfsleven op de kaart te blijven zetten. We vertellen graag over ons vak en hopen zo de consument enthousiast te maken. We zijn altijd in voor een leuk gesprek; dat levert alleen maar inspiratie en ideeën op. Welkom!

Meer weten?

vanginkelpluimveehouderij.nl

gigafactory tesla berlin

Sluit je aan!

  • Produceer jij lokale, biologische, onbespoten of natuurlijke producten?
  • Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan?
  • Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt?
  • Lijkt het jou leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek?

Denk met ons allen mee, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan als producent en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de stichting.

Recent Posts / View All Posts

kookstudio

Carpaccio van Chioggia bieten

| recepten | No Comments
Ingrediënten voor 2 personen: 200 g chioggia biet 2 takjes verse tijm 2 el olijfolie 1 el balsamicoazijn 1/2 el honing 50 g geitenkaas 30 g walnoten zwarte peper handvol...
kookstudio

Zomerse pasta met courgette en citroen

| recepten | No Comments

Ingrediënten voor 2 personen: 1 courgette 2 tenen knoflook 1/2 tl chilipeper vlokken 30 g pijnboompitten 100 ml kookroom 2 nestjes verse tagliatelle 1/2 citroen parmezaanse kaas olijfolie Snijd de…

groenten

Inhoud pakketten week 25

| abonnement, nieuws, nieuwsbrief | No Comments

BIO GROENTEPAKKET courgette romaanse sla spitskool aardbeien broccoli (niet in S) Deze week komt alles van De Landouw uit de Glind! Lees hier wat boer Frank te vertellen heeft over…

Pauzeren van de abonnementen in de vakantie

| abonnement, nieuws, nieuwsbrief | No Comments

pauzeer je eerlijk eten uit de streek abonnement eenvoudig in jouw account als je op vakantie gaat