DE LANKERENHOF

OVER DE PRODUCENT

 

Marjanne en Chris runnen de biologische pluimveehouderij De Lankerenhof in Voorthuizen. Sinds 2012 verkopen de pluimveehouders hun eieren onder hun eigen merk ‘Bleieren’. Maar naast eieren, wordt van deze eieren ook biologische tarwe- en speltpasta en BleierenRoom (zachte advocaat) gemaakt. Daarnaast verkopen ze het kippenvlees. De hanen worden groot gebracht en worden verkocht als braadhaan en de uitgelegde leghen wordt verkocht als soepkip of soepkipfilet.

DUURZAAMHEID 

 

Marjanne en Chris horen regelmatig dat het landschap er niet fraaier op wordt met alle grote stallen. Daarom willen ze mensen de kans geven hun voedsel van kleine(re) lokale bedrijven te kopen. Bedrijven die ook werken aan biodiversiteit, door het landschap te integreren in de bedrijfsvoering. Marjanne vertelt: dat door voedsel te kopen van bedrijven uit je eigen regio, waarbij je achter de werkwijze kunt staan, kun je invloed uitoefenen op hoe je eigen omgeving er uitziet of uit komt te zien.

KORTE KETEN

 

Marjanne is aangehaakt bij het bij het initiatief omdat het grootste deel van hun producten niet in de regio wordt geconsumeerd. Verbinding krijgen tussen consumenten en boeren uit de regio is niet eenvoudig. Volgens Marjanne, kan Eerlijk Eten uit de Streek hier een goede kruiwagen voor zijn.

Tot slot zegt Marjanne: “We hopen dat Eerlijk Eten uit de Streek de verbinding tussen consument en producent kan leggen, waarbij ze beide verantwoordelijkheid (gaan) voelen voor hoe ons voedsel wordt geproduceerd.”

 

MEER INFORMATIE

www.lankerenhof.nl

ONZE PRODUCENTEN

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN