VALLEI STREEK GROENTE

OVER DE PRODUCENT
Barrie Geresteijn is initiatiefnemer van Vallei Streek Groente. Hij is samen met boeren uit de regio begonnen met verbouwen van volle grond groente. Vaak zijn onze boeren gestopt met vee houden, en hopen nu een verdienmodel te krijgen door groente te gaan telen op hun grond. Evert van Hoef is hovenier en kon Barrie dus goed helpen met het verbouwen van groenten. Boer Gerrit en boer Theo hadden wel oren naar dit initiatief en zij sloten zich aan bij Vallei Streek Groente. Deze boeren hebben al jaren ervaring met een moestuin, en zagen het wel zitten om een stuk land ter beschikking te stellen voor het verbouwen van streekgroenten.

DUURZAAMHEID 
Alle groenten worden verbouwd zonder kunstmest en zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Bovendien, kiest de consument voor seizoensgroente wanneer hij of zij voor de producten van Vallei Streek Groente kiest. Daarnaast, willen de ondernemers zorgen voor meer biodiversiteit en wordt een deel van de omzet geïnvesteerd in bloemenmengsels.

KORTE KETEN

De naam van Vallei Streek Groente geeft al aan dat de ondernemers graag de groente in de streek willen afzetten. De korte keten is duurzaam en bovendien, kan het verhaal achter het product worden verteld aan de consument. Vallei Streek Groente gaat voor de bewustmaking van de consument en wil graag vertellen en laten zien hoe groente groeit.

MEER INFORMATIE

www.facebook.com/Valleistreekgroente

ONZE PRODUCENTEN

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN