IN GESPREK MET: JUSTINE SMITHUIS

Justine Smithuis

Maak kennis met Justine Smithuis – lid van de kerngroep van Eerlijk Eten uit de Streek.

Justine is geboren in Arnhem, maar opgegroeid op het Vlaamse platteland. De fruitbomen van de Haspengouw en de grote vrachtwagens met suikerbieten staan haar nog goed bij. Justine studeerde en promoveerde in Leiden als historicus, maar het buitenleven bleef lokken. Van 2012 tot 2016 woonde ze met haar gezin in Zweden, dichtbij de natuur. Inmiddels woont ze alweer een aantal jaar in Wageningen.

Toen Justine met de Stichting in aanraking kwam werkte ze bij de biologische en verpakkingsarme winkel De Nieuwe Graanschuur in Amersfoort. Hier heeft ze veel inspiratie opgedaan. “De Nieuwe Graanschuur werkt zoveel mogelijk met biologische leveranciers uit de streek. Hierbij wordt een straal van 25 km rond Amersfoort aangehouden,” vertelt Justine. Ze merkte dat ze hier meer mee wilde doen, en de kans om zich in te zetten voor Eerlijk Eten uit de Streek greep ze met beide handen aan.

Haar belangrijkste drijfveren zijn, onder meer, het bevorderen van vers eten uit de streek en helpen om de agrarische sector te verduurzamen. “Bovendien wil ik me extra inzetten binnen de Stichting om zoveel mogelijk verpakkingsvrij te werken, en het transport van voedingswaren in de korte keten CO2-neutraal te maken,” zegt Justine.

Maak kennis met de andere initiatiefnemers

Marjanne Borren

Marjanne Borren

Lid kerngroep

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN

ONZE PRODUCENTEN