IN GESPREK MET: MIKE MIDDELDORP - VRIJWILLIGER

OVER MIKE

Mike Middeldorp is vrijwilliger bij Eerlijk eten uit de Streek. Hij is geboren in Den Haag, maar opgegroeid in het Oosten van het land. Hij heeft onder andere Nederlands Recht en Bestuurskunde gestudeerd. Na zijn afstuderen heeft hij voor het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) gewerkt aan de verbetering van het milieu in Nederland. Momenteel is Mike ondernemer en helpt hij voornamelijk overheidsorganisaties in hun ontwikkeling. Hij is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en  hij is sterk in het vinden van creatieve invalshoeken en oplossingsgericht denken.

EEN WERELD ZONDER VLEESCONSUMPTIE
Mike heeft een voorliefde voor duurzame, eerlijke voeding en is creatief in zijn denken. Hij eet zelf geen vlees, vanuit zijn liefde voor dieren en om zo zelf ook bij te dragen aan een beter klimaat. Hij gelooft in een wereld zonder vleesconsumptie.

“Tijdens de 40-dagen challenge heb ik ervaren dat er mooie dingen kunnen ontstaan wanneer consumenten en producenten de handen ineenslaan. Lokaal eten is voor mij erg belangrijk, aangezien dit ook kan bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Ik vind het belangrijk om communicatie hierbij doelmatig in te zetten, in plaats van door dingen op te leggen. Ik zet hier graag mijn ervaring voor in.”

Volgens Mike is het met de juiste woorden en beelden of via de juiste kanalen mogelijk om de route naar meer plantaardig eten succesvol te versnellen. Nederland kan hierin een voorbeeldfunctie vervullen, maar het is belangrijk om vooral klein te beginnen, bijvoorbeeld met het initiatief Eerlijk Eten uit de Streek.

Maak kennis met de andere initiatiefnemers

Renze Holwerda

Renze Holwerda

Lid Kerngroep

Marjanne Borren

Marjanne Borren

Lid kerngroep

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN

ONZE PRODUCENTEN