IN GESPREK MET: RIANNE VAN ZANDBRINK - LID KERNGROEP

Rianne van Zandbrink

OVER RIANNE

Rianne is geboren is Stoutenburg op de biologische melkveehouderij Boerderij tussen de Hagen. Ze volgt twee studies in Wageningen: Communicatie en Voeding. Inmiddels zit ze in het laatste jaar van deze studies. Dankzij haar achtergrond heeft Rianne veel affiniteit met de agrarische sector en voeding. Het was dus ook een logische keuze om aan te sluiten bij de kerngroep van Eerlijk Eten uit de Streek.

 

DE KORTE KETEN

Sinds mei 2021 is Rianne betrokken bij de kerngroep van de Stichting. Ze ziet namelijk wel toekomst in de korte keten. Via Eerlijk Eten uit de Streek kan de korte keten gerealiseerd worden. Producenten uit de regio bieden hun producten aan. Consumenten kunnen via de website zien wie de producenten zijn en kunnen hun producten bestellen. “Eerlijk Eten uit de Streek zorgt voor gemak. Tegelijkertijd kunnen we het verhaal achter de producten vertellen”, zegt Rianne.

OPSTARTEN VAN EEN COMMUNITY

Via andere vrijwilligers-initiatieven kent Rianne al enkele producenten in de regio. Ze ziet de wens van producenten om hun producten lokaal te verkopen. Alleen is dit niet altijd makkelijk. Daarom is het goed dat Eerlijk Eten uit de Streek hier een handje bij kan helpen. Rianne vertelt: “Het is mooi om een community te starten waarbij producenten hun producten kunnen aanbieden, en waar consumenten hun verwachtingen van een product kunnen terugkoppelen aan de producent. De anonimiteit van het product voorbij!” De consument weet wie met veel zorg voor het voedsel heeft gezorgd. Hier zet Rianne zich als kerngroeplid graag voor in.

Rianne van Zandbrink

Maak kennis met de andere initiatiefnemers

Renze Holwerda

Renze Holwerda

Lid Kerngroep

Marjanne Borren

Marjanne Borren

Lid kerngroep

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN

ONZE PRODUCENTEN