ABONNEMENTEN VAN EERLIJK ETEN UIT DE STREEK

Sinds juni 2021 bieden we abonnementen aan op een aantal verse basisproducten uit de streek, namelijk groenten, aardappelen, eieren en zuivel. Dit betekent dat je elke week weer kunt genieten van (h)eerlijke verse streekproducten in je keuken. Lees hieronder meer over de soorten en inhoud van onze abonnementen. Meer praktische informatie over de abonnementen vind je bij Hoe werkt het.

Ik meld me aan
Vallei Streek Groente

HET GROENTEPAKKET

Bij het groentepakket kies je voor een 100% biologisch gecertificeerd groentepakket (BioStreekGroente) of voor een pakket met onbespoten groenten (StreekGroente). De biologische groenten komen vooral van teler Frank van den Berg van De Landouw in De Glind. Bij het onbespoten pakket krijg je voornamelijk groenten van de boeren die aangesloten zijn bij Vallei Streek Groente.

In het pakket vind je 4 tot 5 soorten groenten die elke week weer vers worden geoogst van het land. Je eet dus altijd groenten uit het seizoen. De hoeveelheden zijn afgestemd op huishoudens van 1 tot 4 à 5 personen, afhankelijk van het formaat dat je kiest. Daarbij kun je kleine kinderen half meerekenen. Tips en voorbeelden daarvan vind je hier.

AARDAPPELABONNEMENT

Vanaf augustus starten we met een aardappelabonnement. Deze aardappelen komen net als de groenten van De Landouw uit De Glind (Barneveld) en zijn dus biologisch geteeld.

Als je kiest voor een aardappelpakket krijg je een afwisseling van vastkokende tot kruimige aardappelen. Je zit dus niet elke week aan één soort aardappel vast. Door de langere houdbaarheid kun je de aardappelen rustig na een paar weken nog gebruiken voor het gerecht dat je op dat moment gepland hebt. De Landouw teelt dit jaar vijf verschillende rassen: Carolus, Vitabella, Alouette, Linda en Raja.

Je kunt kiezen uit een zak van 1, 2 of 5 kg aardappelen per week. Na het seizoen van verse aardappelen stap je met het pakket over op bewaaraardappelen. Tot minstens december kunnen we daarom het aardappelpakket leveren. Daarna is er een pauze tot de nieuwe oogst!

ABONNEMENT OP EIEREN

Naast groenten en aardappelen bieden we ook abonnementen op eieren en zuivel aan.

BIOLOGISCHE EIEREN

De biologische eieren komen van het pluimveebedrijf De Lankerenhof in Voorthuizen. Je kunt kiezen voor een wekelijks abonnement op 4, 6, 10 of 12 eieren. Ideaal voor als je een vrij voorspelbaar gebruik van eieren hebt, bijvoorbeeld bij het ontbijt, in het beslag van pannenkoeken of gebak, of bij je warme maaltijden.

SCHARRELEIEREN

Daarnaast bieden we een abonnement op scharreleieren van De Klomperhoek in Lunteren. In dit geval kun je kiezen voor een wekelijks abonnement op 10 of 20 eieren, voor de wat grotere verbruiker!

ZUIVEL VAN KLEIN OLDEN ALLER

We zijn blij dat we een nieuwe producent mogen verwelkomen bij Eerlijk Eten uit de Streek: het biologische zuivelbedrijf Klein Olden Aller van Greta en Carina van de Beek in Putten. Omdat zij nog niet zo lang zuivel produceren voor de korte keten, zijn zij volop in ontwikkeling. Voor maximaal 25 huishoudens kunnen zij daarom in 2021 zuivel leveren in een wekelijks pakket.

Klein Olden Aller produceert een afwisselend assortiment van producten: melk, yoghurt, vla en hangop in verschillende soorten en smaken. Hangop is uitgelekte en daardoor heel romige yoghurt, die lijkt op kwark. Naar eigen zeggen zijn de vanillevla en de bessenmengeling yoghurt en hangop favoriet bij klanten.

Bij Eerlijk Eten uit de Streek kun je kiezen voor een Naturel pakket, dat een combinatie van pure melk, yoghurt en hangop zonder toevoegingen bevat. Of laat je verrassen door het Toetjes! pakket. Bij dit laatste krijg je elke week weer een nieuwe combinatie van yoghurt, vla en hangop in verschillende smaken. Laat vooral weten hoe het je bevalt, zodat we de abonnementen nog beter op jouw voorkeuren kunnen afstemmen!