IN GESPREK MET: POPPE BRAAM - PENNINGMEESTER

In 1980 begon Poppe als bio-pionier met biologische landbouw. Veertig jaar later is hij daar nog steeds actief mee bezig. Oorspronkelijk was hij boer in Friesland. Via zijn studie en andere stappen in de bio-landbouw kwam hij terecht in Voorthuizen. Zijn bedrijf DO-IT is al 30 jaar een gevestigde naam in Barneveld. DO-IT werkt met boeren in alle werelddelen. Sinds de coronapandemie kan Poppe niet meer reizen, waardoor hij zich nu richt op duurzame lokale productie.

Poppe: “Als je bezig gaat met landbouw in de Foodvalley valt op dat het eentonig en grootschalig is. Daarnaast is het moeilijk voor producenten om een fatsoenlijk inkomen te verdienen vanwege te lage prijzen. Tijd dus om de consument in contact te brengen met wat hem omringt: boeren en natuur, en die twee met elkaar te verbinden. Vanaf het erf van boeren naar de buren met een korte keten en een verantwoorde prijs voor iedereen. Dat is mijn wens voor een groen en veilig 2021!”

Maak kennis met de andere bestuursleden

Marlies Knol

Voorzitter

Marcel Wijnen

Secretaris

Ilona Baan

Bestuurslid

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN

ONZE PRODUCENTEN